Genealogie
Van der KROGT en Van der KROFT

Aanvullingen: Email! 
Naar de Beginbladzijde

FOTO: TESSA POSTHUMA DE BOER

Steven van der Krogt (G-225.211.2)
Ik & mijn product: Sap in 'n sexy pak

Overgenomen uit:
Ahá Magazine voor medewerkers van Albert Heijn, nr. 1 (16 februari 2002), blz. 13.

Albert Heijn loopt graag voorop in het productaanbod. Hoe doe je dat? De verantwoordelijke Category Managers gunnen ons een kijkje in hun keuken. Deze keer STEVEN VAN DER KROGT (28), category manager Vruchtensappen.

'De Albert Heijn vruchtensappen hebben een nieuwe verpakking, en dat werd tijd ook. Het oude ontwerp was al zeventien jaar oud. Normaal gesproken gaat een verpakking niet langer dan zeven, acht jaar mee. Maar onze eigen sappakken kwamen al die tijd bijzonder goed naar voren uit de consumententests. De AH vruchtensappen doen het sowieso goed in vergelijking met marktleider Riedel. We verkopen bij Albert Heijn meer eigen merk dan Appelsientje of Goudappeltje. Helaas is het zo dat de hele vruchtensapmarkt aan het dalen is. Mensen zijn nieuwsgierig naar nieuwe dingen als dubbelfris en drinken steeds meer gekoelde vruchtensappen. We moesten dus wel iets gaan doen.

Zelf vond ik het oude pak een beetje oubollig. Het mocht van mij wel een wat meer sexy uitstraling krijgen. Opvallen, was het kernwoord van wat we met de nieuwe verpakking wilden. We wilden moderner, we wilden frisser, we wilden fruitiger. Het moest helemaal anders, maar toch herkenbaar blijven. Want je wilt je Albert Heijn-gezicht niet verliezen. Een pittige klus dus, voor het ontwerpbureau. Gelukkig is het helemaal geworden wat ik wilde. Dit pak knalt het schap uit. Ik ben er trots op. Met deze spetterende verpakking moeten we de dalende verkoopcijfers zeker kunnen tegengaan.'


Kent U andere artikeltjes over Van der Krogt'en of Kroft'en. Ook die kunnen hier geplaatst worden.
Dr. Peter van der Krogt (P- 533.3)


e-mail: peter@vanderkrogt.net