Genealogie
Van der KROGT en Van der KROFT

Genealogieën van de families Van der Krogt en Van der Kroft,
tot in de 19de eeuw vrijwel uitsluitend in de omgeving Delft-Den Haag-Leiden woonachtig

Wat is er NIEUW op deze pagina's
  • 21 nov. 2014. Al 2½ jaar niets bijgewerkt... en ik zie het ook niet snel gebeuren. Mijn gewone werk en het bijhouden van een andere website laten me te weinig tijd. Dus voorlopig wordt deze site niet meer aangevuld.
  • 9 mei 2012 EINDELIJK, de aanvullingen die ik vanaf januari 2010 tot nu toe gekregen heb zijn eindelijk verwerkt (klik hier)
Peter van der Krogt (P-533.3) in 1956
De samensteller in 1956

Hoe werkt de genealogie?

De eerste aantoonbare stamvaders zijn Jan van Croft, die in de tweede helft van de 15de eeuw bij De Lier woonde, en Jan Claesz. Vercroft, die in de 16de eeuw in Dorp bij Schipluiden woonde. Een familierelatie tussen deze beiden, en een eventuele afstamming van de vroeg-14de-eeuwse Hughe ligt weliswaar voor de hand, maar is nog niet aangetoond.
De genealogie is daarom in twee delen gesplitst. De nakomelingen van Jan van Croft noemen we de Naaldwijkse familie (hiertoe behoren alle Van der Kroft-en), die van Jan Claesz. Vercroft is de Maaslandse familie.
Iedere persoon in de genealogie heeft een eigen codenummer, die begint met een letter. Deze letter geeft de familie aan:
  • Naaldwijkse familie
    • F = Van der Kroft
    • G = Van der Krogt
  • Maaslandse familie
    • P = Van der Krogt
De letter wordt gevolgd door een codenummer, dat als volgt is opgebouwd. De zoons van de 18de-eeuwse stamvader van elke tak krijgen een volgnummer, 1, 2, 3 enz. De zoons van deze zoons krijgen ook volgnummers, die op die van hun vader volgen. En zo wordt bij elke volgende generatie het volgnummer van een zoon aan die van zijn vader vastgeplakt. Voorbeeld: De vierde zoon van de stamvader Van der Krogt (Naaldwijkse familie) heeft nummer G-4. Zijn twee zoons krijgen nummers G-41 en G-42. Deze laatste heeft vijf zoons, hun nummers zijn G-421, G-422 tot G-425 en zo voort.

Familieboeken Van der Krogt uit 1983

Ben je in bezit van een van de familieboeken, die in 1983 door Henricus van der Krogt uit Voorburg getypt, gekopieerd en verspreid zijn (en die de basis van deze internetversie vormen), en weet je onder welk nummer je daar vermeld staat, dan vind je hier een concordans.

Twee maal Peter van der Krogt
2x Peter
2x Peter van der Krogt, links P-533.3 en rechts P-411.1

Van der Krogt   Van der Kroft

Zoeken
Deze genealogie website heeft vier alfabetische registers: twee voor Van der Krogt en twee voor Van der Kroft.

Als je wilt weten of je al in de genealogie staat, kun je zoeken op:

Dat had je niet gedacht, hè
Arie van der Krogt zingt over zijn vader (mp3 bestand, 300 Kb)
Artikelen
Introduction in English

Click here!

Inhoud van deze genealogische website
Bronnen
De basis voor de 19de- en 20ste-eeuwse gegevens in deze genealogie is het werk van de heren H. van der Krogt, H.J.A. Visser en pater Giezeman. Klik hier voor een overzicht van deze en andere bronnen.
Disclaimer & Copyright

Email!   Extreme Tracker  


Links

Samengesteld door Dr. Peter van der Krogt (P-533.3)
© 1999-2012 Peter van der Krogt