Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Zierikzee
gem. Schouwen-Duiveland (Zeeland)

Meelstraat 8
(Stadhuistoren)

Neptunus


17xx ?

Zierikzee -  Neptunus   Zierikzee -  Neptunus

Beschrijving

Gouden (goudkleurig?) beeld van Neptunus met drietand op de top van de stadhuistoren.

Opmerkingen

Zie in de kleine straatjes, die van de haven de diepte indalen, heeft ieder huisje zijn roode spitse topgevel en dat golven van gevelen gaat door tot het hart van de stad, waar de trapgevels rijzen en boven hen uit de bewegelijke spits van den stadhuistoren met zijn kleine verbreedingen als kluwens van touw om den top gewonden en met zijn ijlenden Neptunus, hoog bij den hemel waar de winden waaien die komen en gaan van zee naar zee. Ziet hoe Neptunus wijst met zijn gulden drietand, hij geeft een gebod aan de stad, hij geeft een teeken aan het onbewust verlangen dat glanst in de glundere oogen der menschen, en zij zien op naar de lucht waar de wolken gaan varen die zich spiegelen in de waterheldere ruiten der huizen en zij zien ver voor zich heen naar de haven, waar de schepen liggen te dansen van ongeduld.
Uit: P.H. Ritter Jr., Zeeuwsche Mijmeringen (1919).

Reacties

Reageer op dit beeld

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°39'1" - O.L. 3°55'7")

eXTReMe Tracker
Objectcode: ZE08al; Opgenomen: 21 maart 2010
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt