Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Alblasserdam
Zuid-Holland

Van Eesterensingel / Plantageweg

Zo hoog (vrouwenfiguur)

Frans van Straaten
2006

Alblasserdam -  Zo hoog (vrouwenfiguur)   Alblasserdam -  Zo hoog (vrouwenfiguur)

Beschrijving

Beeld van vrouwenfiguur met gestrekte armen en benen, die het niveau van N.A.P. aanduidt. Het beeld staat op een klein sokkeltje in het midden van de wetering. Onder de voet staat een soort merk, onleesbaar op deze afstand.

Kunstenaar

Opmerkingen

Het beeld, onthuld door de Alblasserdamse wethouder Ad Cardon op 21 oktober 2006, is het eerste volgens het plan van de Culurele Raad. De kunstenaar geeft de volgende toelichting:

"Met krachtsinspanning weten wij onder het niveau van N.A.P. te blijven. Dit alles heeft met beheersing van energie te maken. In een omgeving als Alblasserdam, omgeven door rivieren en polders, is alles gerelateerd met het water. De mens houdt met kunst en vliegwerk de voeten droog. Waardoor wonen en werken op deze plek mogelijk wordt. (...) Verwijzingen in het bronzen beeld zijn te vinden in de aanduiding van niveau N.A.P. waar de dame naar kijkt. In de niet voor de hand liggende houding is de dynamiek te vinden, die de krachtsinspanning symboliseerd. De gestrekte armen tonen tevens een balans. De keuze voor een vrouwfiguur heeft alles te maken met symboliseren van uithoudingsvermogen voor een langdurige krachtsinspanning

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°51'51" - O.L. 4°39'43")

eXTReMe Tracker
Objectcode: ZH01ae; Opgenomen: 17 augustus 2008  / gewijzigd: 2 september 2008
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt