Mens & Dier in Steen & Brons

Zuid-Holland Westland
Monster

Choorstraat 15

Theresia van Lisieux

1873-1897
Franse heilige

jaar?

Monster -  Theresia van Lisieux   Monster -  Theresia van Lisieux

Beschrijving

Beeld in de gevel.

Opschriften

h teresia
van lisieux

Opmerkingen

In het gebouw is thans de Eerste Westlandse Montessorischool gevestigd. "Het pand staat te koop en als het wordt gekocht en gesloopt. De gevel is echter erfgoed en zal behouden blijven.

Theresia van Lisieux, doopnaam: Thérèse Martin, kloosternaam: Thérèse de l'Enfant-Jésus et de la Sainte-Face (Alenšon, 2 januari 1873 - Lisieux, 30 september 1897), een Franse heilige. Op 29 april 1923 werd Theresia zalig verklaard. Haar heiligverklaring volgde op 17 mei 1925. In 1997 werd Theresia, als derde vrouw in de geschiedenis, door paus Johannes Paulus II tot kerkleraar uitgeroepen.
Haar leven is in verschillende boeken beschreven. Een bekende uitspraak van haar is: "Ik wil het rozen [=zegeningen] laten regenen op aarde." Daarom wordt ze afgebeeld als karmelietes met rozen in de hand (Wikipedia - Heiligen-3s).

Reacties

Reageer op dit beeld

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°1'19" - O.L. 4°10'23")

eXTReMe Tracker
Objectcode: ZH71ad; Opgenomen: 23 december 2007
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt